Zo'n 12 jaar geleden coachte Robert Kalkman Richey, neefje van Esther. In die tijd heeft hij ook Esther voor het eerst ontmoet. Tussendoor kwamen ze elkaar tegen en maakten altijd een gezellig praatje. Richey ging zaterdag oefenen bij golfschool Hitland, waar Robert met de Golf Fun Clinic bezig was. Richey gaf Robert een hand en sloot gelijk aan bij de groep.

Hij vertelde over zijn golf-coachingservaringen bij Robert en de speelrondes met hem, de hole in one door Robert (op hole 3 van Capelle). Ook wist hij nog te vertellen dat tijdens een van de Monday Tour wedstrijden Wim (vader van Richey) de caddie was van Robert. De eerste ronde ging het putten niet goed, waarna Robert besloot voor het slapen op de hotelkamer een kleine prullenbak neer te zetten als hole, om zijn putten nog even te oefenen. "Robert was altijd bezig om zichzelf te verbeteren en te winnen" vertelde Richey.

Robert kwam Esther een maand geleden weer tegen en nodigde haar uit voor een Golf Fun Clinic, waarop Esther direct aangaf dat ze graag naar de kinderen wilde komen.

Rond 15.15, terwijl Robert met een demonstratie bezig was op de driving-range, arriveerde Esther. Ze maakte spontaan kennis met alle kinderen en ouders die compleet verrast waren door haar komst.

Op een gegeven moment vroeg Floor, een van de kinderen, of Esther ook een balletje wilde slaan, en Esther knikte ja. Hierop herhaalde Floor Roberts uitleg over de basis van het swingen, en ze deed het aan haar voor. Geweldig, Floor bleek een grote fan van Esther te zijn.

Esther maakte een swing en sloeg gelijk mooie ballen, waarop Robert zei: "als je kunt zingen kun je ook swingen". Want swingen is ritmegevoel, en op muziek kun je je swing oefenen.

Op de tee van hole 1 heeft Esther een heel mooi liefdevol nummer gezongen (You can reach me by...). Het was een heel speciaal moment voor iedereen om zo'n schitterend en helder warm stemgeluid a capella te horen zingen!

Vervolgens sloeg Esther haar eerste bal de baan in. Een rechte lijn met een afstand van ongeveer 80 meter richting de vlag, super!

Er werden deze dag filmopnames gemaakt voor de RobertKalkmanFoundation. De beelden laten zien hoe de Golf Fun Clinics beleefd worden door de kinderen en ouders om deze beter met de bekend te maken.

Op het terras sprak Esther over haar passie voor het zingen en ervaringen van de Voice of Holland en andere dingen die kinderen wilde weten. In een korte speech vroeg Robert een applaus voor de kinderen, de ouders, de vrijwilligers, de professionals, en Esther om te bedanken dat we er samen een topdag van hebben gemaakt!