Om 12.00 verzamelden de kinderen en ouders, vrijwilligers en collega PGA-professionals in de gereserveerde loungehoek op het terras van restaurant Hit. Vandaag was er weer een RKF Golf Fun Clinic, met een speciale verrassing voor de kids!

Het was spannend omdat het in de ochtend nog wat regende, maar rond het middaguur brak de zon door, afgewisseld met wolken en mooie blauwe luchten. Ontvangst en kennismaken in een ontspannen setting van de golfbaan was de start van een nieuwe topdag!

Eerst de inwendige verwenning met appeltaart en koffie of een koude Coca Cola voor iedereen, en tussen door de polo's en caps passen en aandoen. Om 13.00 zijn we gestart met een korte uitleg over Golf en de tas met clubs. Robert liet zien hoe je over verschillende afstanden het putten aanleert.

De putwedstrijd werd gewonnen door Thijs, een sporttalent met een fantastisch balgevoel die na amputatie van zijn gehele linkerarm als gevolg van botkanker liet zien dat je ondanks een beperking heel goed kunt golfen. Hij heeft een dosis humor en empathie voor anderen wat iedereen enorm in hem waardeert. Een collega pro van Robert putte ook met één arm om te ervaren hoe dit is, en hij had hier direct veel bewondering voor.

Elke keer is het indrukwekkend te zien hoe alle kinderen het golfen oppakken en al zulke mooie ballen slaan vanaf het eerste begin, ondanks hele zware chemokuren of beperkingen waar ze mee te maken hebben. Gelukkig geeft het golfen ze de noodzakelijke energie en beweging waardoor ze ook weer conditie opbouwen! En zij kunnen naar het golfen uitkijken zoals naar een vakantie.

Robert zag Steven aan komen lopen met vriendje Perry op het terras en wat direct opviel was dat Steven zijn mooie haar weer terughad. En lekker golfen maar! Dennis is ook heel fanatiek samen met zijn broer Jeroen. Vol met energie hebben zij weer hele mooie ballen geslagen. Ze gaan goed vooruit. Joey was ook in vorm, samen met zijn vriendje Joeri, en beide vonden het golfen erg leuk.Levi had ook veel plezier en was ook enorm geboeid door het golfen. Denise en haar vriendinnetje sloegen ook mooie ballen op de oefenbaan. Floor was ook super enthousiast samen met zusje Sterre en maakte snelle vorderingen.

In 2012 willen wij ook Golfweekenden gaan organiseren. Voor de kinderen is het putten een soort midget golf-idee! Als ze een paar mooi ballen hebben geput van verschillende afstanden is het tijd voor de lunchpakketjes, drankjes en appeltjes. Vervolgens rijden we naar de oefenbaan met de golf buggy, wat weer een fun item op zich is voor de kinderen, racen met de buggy en afvlaggen met de RKF formule 1 vlag!

De uitleg over de swing op de de driving range van golfschool Hitland werd gedaan en Robert sloeg een aantal ballen. Daarna kwam de assistentie van zijn collega-professionals Robert en Gerard goed van pas om de kinderen op een ontspannen manier hielpen de ballen op techniek weg te slaan richting de afstandsborden.

We hebben wel een uur ballen geslagen. Zodra de ballen op waren werd er direct om een nieuwe voorraad gevraagd die was ook zo weggeslagen.

Een aantal van de kinderen zijn in de leeftijd van 7-12 jaar en het is zo leuk om te zien dat zij na uitleg zelf ballen gaan slaan. Je ziet ze de grip controleren en de checklist afgaan die ze net hebben geleerd. En dan onbevangen de ballen met een mooie swing wegslaan!

Om 16.00 stelde collega-pro Robert voor om meisjes tegen de jongens te spelen in de vorm van best–bal. Dit werd enthousiast door de kids ontvangen.

Tijdens het spelen van de holes was een luid gejuich een paar keer goed te horen, het leek de Ryder Cup wel, waar dit soort gejuich ook altijd voorkomt.

Op hole 9 konden de ouders ook meedoen met de kinderen. Nu lag er een waterhindernis voor de green die door sommigen met een mooie swing genomen werd. Anderen sloegen vol in het water, wat enerverende momenten van teleurstelling en plezier opleverde.

Rond 17.00 hebben we een mooie groepsfotos gemaakt en toen zijn we terug naar het terras gegaan, want we hadden allemaal wel dorst gekregen. Bitterballen en patatjes werden snel besteld.

De prijzen (give-aways) werden uitgedeeld waarna Robert de kinderen een compliment gaf voor hun inzet en een luid applaus van iedereen volgde voor de kids! Ook applaus voor de pro's, en vrijwilligers volgde. Hun inzet en enthousiasme is natuurlijk onmisbaar voor de RKF!

Na een intensieve maar vooral ontspannen Golf Fun dag zeiden de kinderen alle betrokkenen en Robert gedag. Je zag in hun ogen zag dat ze straalden en het leven weer positief hebben beleefd, even geen zorgen of gedachten aan ziekte!

Tot de vervolgclinic!


• Lieve reacties van de ouders en kinderen volgden per e-mail over de gezamenlijke BELEVENIS van de Golf Fun dag die ZO waardevol en Zinvol is!

"