Op vrijdag 29 April 2011 heeft Robert Kalkman Marco van Basten uitgenodigd om op de schitterende authentieke golfbaan Kralingen te spelen. De baan ligt er nu al extra mooi bij, in aanloop naar de Kralingse golfweek in juni.

Eerst was er een hartelijk ontvangst door het bestuur van de golfweek. Na de lunch werd er om 13.00 afgeslagen met een heerlijk zonnetje boven de baan. Robert heeft samen met Marco in het Nederlands jeugdelftal gespeeld. In die tijd, 27 jaar geleden kreeg hij de diagnose dat hij botkanker had. Een operatie en een zware behandeling zorgden ervoor dat hij zijn voetbalcarrière moest afbreken. Toch heeft dit hem niet verhinderd om profsporter te worden: hij werd PGA Professional.

Golfbaan Kralingen heeft voor Robert extra betekenis, omdat dit de plaats is waar hij voor het eerst in aanraking kwam met de golfsport. Later heeft hij de basis gelegd voor de RKF, die sinds februari 2007 kinderen met kanker en/of een beperking de mogelijkheid geeft om ook kennis te maken met golf. De RKF organiseert hiervoor Golf Fun clinics in Nederland en biedt ook vervolgtrajecten aan op deze nieuwe sportuitdaging.

Tijdens de golfronde met Robert en Marco zijn er een aantal opnamen gemaakt voor de RKF. Marco speelde met veel plezier de eerste keer op Kralingen en maakte een aantal mooie birdies: tweemaal op hole 3 en eenmaal op hole 5. De eerste 9-holes werden door Marco gewonnen, maar Robert maakte een goede come-back tijdens de tweede 9-holes. Er werd hier en daar gedold en gelachen, maar ook de onderlinge competitie bleef aan tot de achttiende hole, waardoor deze mooie onvergetelijke ronde all square eindigde. Het was genieten!

Robert: "het allerbelangrijkste is dat de RKF de kinderen en jongeren met kanker en/of een beperking tijdens en na hun ziekte in aanraking kan brengen met de Golf Fun clinics, want het is plezier, afleiding, frisse lucht, en geeft weer zelfvertrouwen over het nog kunnen sporten. Golfen is zowel mentaal als fysiek van enorm groot belang geweest voor mij, dus ik wil hen dit ook laten beleven!

We hopen dat kinderen door middel van deze Golf Fun clinics energie opdoen, kracht ontvangen, opgevrolijkt zijn en nooit opgeven!

Let's Play Golf and have Fun!

RobertKalkmanFoundation

"