De weersvoorspelling was niet heel goed, maar gelukkig hebben we tijdens de hele clinic maar een paar druppels regen gehad, en het stopte direct weer. Bij de ontvangst koffie en appeltaart, hetzelfde ritueel als altijd van de polo's en caps uitdelen. Na enkele minuten is er de uitstraling van een groot golfteam dat plezier gaat maken!

Onderling stijgt de spanning bij de kinderen, want ze hebben zich al dagen verheugd om te gaan golfen. Ze hebben er altijd zoveel zin in!

De golf buggy's met de kinderen reden naar de putting-green, en de ouders waren direct als caddie ingezet, samen met de vrijwilligers en Golf-professionals.

Na de uitleg van de basis van het putten van korte afstanden werd er een uitdaging gezocht om veel langere afstanden te gaan uitproberen. Weer een stap verder waren de puts die door een hele glooiing nog moeilijker waren.

Na de 9-holes putwedstrijd werden de manden met heerlijke lunchpakketjes voor iedereen klaargezet, om lekker in het gras van de lunchbreak te genieten!

Op de driving range werd weer met veel belangstelling geluisterd naar de uitleg over alle verschillende clubs, een demo, trucjes, enzovoorts.

En toen alle kinderen op de mat stonden gaven Robert en de pro's van het RKF-team het teken om te gaan swingen, waarop de eerste ballen door de kinderen weggeslagen werden.

Dit ging met korte pauzes en tips zo'n anderhalf uur door, ze kregen er geen genoeg van, zijn er nog ballen?? Mag ik nog 1 keer slaan... Wat een beleving!

Met deze groep van 19 kids hebben we 3 groepjes gemaakt en best-bal is dan de beste vorm om een wedstrijd op te zetten. Zo heb je veel kansen als team, en speel je voor en met elkaar in plaats alleen voor jezelf.

Er werden mooie ballen geslagen, net over de green, dicht bij de vlag op de Par-3, maar door een mooie put van 3 meter was de birdie gemaakt en vreugdekreten barstten los! Het andere team probeerde sportief om nog gelijk te maken, maar met elkaar plezier maken en genieten was uiteindelijk belangrijker het winnen van een hole!

We hebben nog een buggyrace gedaan en nadat we bij het clubhuis aankwamen moesten we helaas naar binnen omdat het nu wel ging regenen omstreeks 16.45

Binnen genoten de kinderen en ouders van een heerlijk diner en drankjes, en cadeautjes om rond 19.30 na een inspannende en ontspannende dag terug naar huis of naar het ziekenhuis te gaan.

De kinderen en jongeren omhelsden Robert en zijn team, er was die dag een band met elkaar gesmeed die je nooit vergeet!

Tot de volgende keer op de golfbaan, waar zij nu al weer naar uit kunnen kijken tussen zware che-mo kuren en of operaties in!!

"