Nadat alle voorbereidingen voor de clinic gedaan waren, kwamen de kinderen en jongeren rond 12.00 op het terras aan en gingen zij lekker onderuit zitten in de lounge bank. Hier werden direct koude frisdrankjes en appeltaart met slagroom gereserveerd voor iedereen. Het was heel warm, maar dat is natuurlijk altijd beter dan kou of regen!

De mooie Nike polo's en caps met RKF-bedrukkingen werden uitgedeeld en aangedaan, en om 13.00 uur startte de introductie op de putting green. De kinderen hadden het prima naar hun zin met het oefenen van het putten en het waaide aangenaam. Niet lang daarna werd het putting-wedstrijdparcours uitgezet.

Over de 9-holes werden twee laagste scores behaald (17 slagen!), waardoor een play-off na drie extra spannende holes een winnaar opleverde. Maar iedereen heeft erg zijn best gedaan. Dat de kinderen er zijn en heel graag willen golfen is op zich al een enorme overwinning!

De lunchpakketjes werden in het gras genuttigd en na deze break zijn we met de golfbuggies naar de driving range gereden. Hier werd na de gebruikelijke uitleg en demonstratie het 1...2...3!-teken gegeven, waarna de kinderen de eerste ballen de lucht in sloegen.

Het is elke keer weer indrukwekkend te zien met hoeveel positieve beleving de kinderen met het golfen bezig zijn. En zo geconcentreerd! Ook de ouders zien dit, en zodra ze ook een balletje slaan wordt het onderling plezier extra zichtbaar. Iedereen geniet.

Op een gegeven moment raken de volle emmers met ongeveer 90 ballen op, en de vraag is elke keer weer, zijn er nog meer ballen? Wat een energie! En doorzettingsvermogen!!

Vervolgens zijn we naar de eerste tee gereden en daar werden de groepen verdeeld, waarna mooie slagen werden gedaan in een `best bal’-vorm. De eerste hole eindigde gelijk in een bogey, en op hole twee was het erg spannend. Door een schitterende put van 4 meter was de birdie een feit!

Op de green werden de high-fives gedaan en was het gejuich te horen. Met een paar leuke foto's in de bunker van een wederom geweldige golfdag stapten alle kinderen in de golf buggy's reden ze via de baan en parkeerplaats naar het terras.

De prijzen werden uitgedeeld en er werd heerlijk gegeten en gedronken in een ontspannen en gezellige setting. Het leuke is dat de kinderen dan al gelijk vragen: "kunnen we zo weer gaan golfen?" Waarop Robert antwoordt: "het eten komt zo...", en de kinderen dan aangeven: "gaan we dan na het eten weer golfen?" Hieruit blijkt dat de kinderen nu al uitkijken naar een volgende keer.

Helaas wacht de meeste nu eerst weer de harde en onrechtvaardige realiteit van het ziekenhuis. Ze moeten door met hun chemo-behandeling, maar de beleving van deze dag geeft hen weer de energie en veerkracht positief te blijven, en om hopelijk zo snel mogelijk weer op de driving range te gaan oefenen!

Rond 18.00 werd er een liefdevol dankwoord uitgesproken door de ouders en kinderen voor het team van de RKF-pro's en vrijwilligers. Tot de volgende ronde!!