Opnieuw zomerse temperaturen en uitstekend golfweer voor een grote groep kinderen die met veel enthousiasme en leergierig met putten zijn gestart. Niet lang daarna werd het 9-holes put-parcour gespeeld in een leuke onderlinge competitie. LUMC kinderfysiotherapeut Peter Bekkering: Het is weer een prachtige happening voor de kinderen en ouders, die zichtbaar meegenieten!'

De kinderen stelden weer boeiende vragen over alles wat met golf te maken heeft. Hun humor valt altijd bijzonder op.

De lunchbreak in het gras zorgde weer voor de nodige energie voor het afslaan. Met de golfbuggies reden we naar de driving-range waar eerst een warming-up plaatsvond. Daarna werden er volle emmers ballen weggeslagen.

De fun-en-trick-momenten vinden de kinderen spannend en erg leuk. Na het oefenen zijn we naar hole 1 gegaan en hebben alle groepen verdeeld voor een best-ball ronde.

Hierin maken de kinderen kennis met het spelen in de baan en brengen ze wat ze hebben geoefend direct in praktijk. Het aantal slagen en scores word genoteerd en spelenderwijs leren ze wat van de regels en etiquette.

Op beide greens was het gejuich luid te horen en leek af en toe op de Ryder- Cup momenten.
Vanaf de holes reden we met de golf golfbuggies retour naar het terras voor een lekker drankje en hapjes (als verrassing ijsjes als toetje!) en konden de kinderen nagenieten en gezellig met elkaar kletsen. Nieuwe vriendschappen werden weer gesloten.

Bekijk de foto's

"
Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 2 juni 2012