Een zonovergoten dag was het decor voor een topdag op deze schitterende golfbaan. De kinderen werden met hun broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje en ouders hartelijk ontvangen door de mensen van The Dutch.

Op het terras begon het genieten al met uizicht op de mooie oefenfaciliteiten en golfbaan. Het waren zowat buitenlandse vakantiesferen met Golf, merkten sommige kinderen en ouders op.

Na de koffie met gebak werd de dag geopend voor de kinderen met een warm welkomstwoord door Niek Molenaar. Stralend ontvingen ze een goody-bag met o.a. een mooie golf cap van The Dutch. Ook kregen de kinderen van de RKF de mooie Nike caps en polo's.

De putting green was in geweldige conditie (complimenten aan de greenkeepers!). Aandachtig luisterden de kinderen naar de uitleg van Gerard en Robert om kort erna zelf in actie te komen.

Een erg uitdagend put-parcour was uitgezet om te kijken wie over 9-holes de minste slagen maakte. Zeventien slagen had de winnaar, met 1 onder par.

Intussen reden Liselotte en Eva de ouders met de golfbuggy's rond om zo een beeld en indruk te krijgen van deze fantastische golfcourse.

Zoals de kinderen elke keer weer van een buggy race genieten was het ook leuk te zien dat de ouders deze buggy-tour ook geweldig vonden.

Tussendoor werden lekkere smoothies gedronken, gevolgd door een heerlijke lunch met broodje kroket en andere lunchverrassingen.

Vanaf de kleinste deelnemer van 6 jaar tot de grootste van 18 jaar zijn we ballen gaan slaan vanaf het gras (waar we van Niek de plaggen uit mochten slaan), en weer terugleggen zodat het mooi aangroeit. De ouders konden heerlijk relaxen en vanuit het gras hun kinderen zien genieten en opleven door het golfen.
Prof. Taminiau, emeritus hoogleraar oncologische orthopedie in Leiden en ooit de chirurg van Robert, vond het ook indrukwekkend en super dat de kinderen op deze manier in hun eigen tempo met elkaar plezier hebben in Golf.

Na zo'n 1,5 uur oefenen met trick-shots en fun-momenten was het tijd om een wedstrijdje te doen in twee groepen.

Na goede afslagen op de par-3 maakten beide teams een mooie par en was het overweldigende enthousiasme van de kinderen een bevestiging van een wederom geslaagde golfdag.

Door het team van vrijwliigers, PGA pro's en betrokken sponsoren en ambassadeurs van de RKF, zijn dit zulke mooie dagen waarin ontspanning, plezier en de kinderen blij maken centraal staan.

Toen kwam de beste afsluiter: het rijden met de golf buggy's naar het clubhuis in groepjes van 4 kinderen om op het terras te gaan genieten van een heerlijk buffet en drankjes en ijs!

Er was een fijn moment voor Joeri die voor het eerst kon mee-eten met de hele groep! Hier heeft hij enorm van genoten en bedankte aan het einde de chef van het restaurant voor het mogelijk maken hiervan.
Na afloop was direct de vraag van de kinderen: hebben we volgend jaar weer een Golf Fun clinic op The Dutch? Dit gaat zeker weer gebeuren!

Nogmaals hartelijk dank aan alle mensen van The Dutch die dit een onvergetelijke dag hebben gemaakt !

Bekijk de foto's

"
Bekijk de foto's van: RKF Golf Fun Clinic