Na ontvangst met colaatjes, ice-teas en appelgebak in de loungebank op het terras is het weer genieten van een ontspannen begin van de golfdag. De zon schijnt volop en dat is toch het beste golfweer!

Na ontvangst met colaatjes, ice-teas en appelgebak in de loungebank op het terras is het weer genieten van een ontspannen begin van de golfdag. De zon schijnt volop en dat is toch het beste golfweer!

De kinderen gaan met de golfbuggy's naar de putting green, waar zij na uitleg aan de slag gaan. Je ziet direct dat er geconcentreerd geput word en ze al snel grotere afstanden uitproberen. De ouders zien de ontspanning en het plezier van het contact dat de kinderen onderling hebben. Dit geeft zowel hen als de ouders ontzettend veel energie.

Het putparcour voor de putwedstrjd van 9-holes is uitgezet met uitdagende afstanden: kort-lang plus uphill-downhill. Iedereen ontvangt zijn scorekaart. Hier en daar worden puts in een keer geholed en gejuich is te horen.

Dan is het tijd voor de lunch en worden de buggy's gestart en naar de oefenbaan gereden. De manden met ballen staan klaar, uitleg en demonstratie worden gegeven.

Direct erna word gestart met het afslaan, wat de kinderen altijd het leukste onderdeel van het golfen vinden. Na de warming up word er op verschillende tartgets gericht, en ook wordt de jongen die de ballen verzameld op oefenbaan in een beschermd ballenkarretje als moving target met ballen onder vuur genomen...

Tussendoor worden er tips gegeven en vooruitgang is snel zichtbaar want de kinderen nemen het snel op.

Nadat alle ballen zijn weggeslagen gaan we naar de eerste tee en enkele holes spelen met als speelvorm best-ball. Met deze vorm spelen de groepen tegen elkaar als team en zie je ook hier het plezier en competiteelement.

Na deze inspanning is het tijd voor ontspanning met drankjes en dinners. Als de handjes geschud worden spreekt iedereen al weer over een volgende keer. Allen bedankt!

Bekijk de foto's

Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 1 september 2012