Blauwe lucht en 25 graden is tot nu toe het constante weerbericht geweest voor de bijzondere en indrukwekkende 10 Golf Fun clinics in 2011.

Na de ontvangst werd gestart met uitleg en tips over het putten. De spannende wedstrijd over 9-holes werd dit keer door Jeroen gewonnen met 15 slagen, super! Alle andere kinderen hebben ook goed geconcentreerd geput waar 17 slagen en meer volgde.

Robert Kalkman liet beide andere PGA professionals ook een wedstrijdje spelen om een weekendje (funmoment) waarin Robert Blommert op één slag van Gerard Bouma won.

Na een heerlijke lunch in de schaduw van een grote boom bij hole 9 zijn we met de hele groep van 24 personen richting de oefenbaan gelopen. Sommigen zijn gereden met golfbuggies. Het is mooi om te zien dat ouders van de kinderen spontaan tot caddies worden aangewezen!

De pre-swing-routine werd door Gerard uitgelegd, waarna de kinderen met een pitching wedge, ijzer 7, houten 3 en driver hun slagen oefenden.

Tijdens een korte break werd de fun trick show gedaan door de pro's waar de kinderen weer ontzettend om moesten lachen!

Onder de begeleiding van de pro's werd de groep in drieën verdeeld om op hole 1-2-3- met een best-bal te starten. Het is erg leuk en leerzaam voor de kinderen om gelijk te ervaren hoe het spelen van de holes is.

Rond 17.15 kwamen de groepen binnen en werd er nagenoten van de heerlijke dag en onderling gespeeld, nieuwe vriendschappen gesloten. Tijd voor drankjes, hapjes, diner.

Robert verraste de pro's en vrijwliggers met een leuk cadeautje! Want door het enthousiaste teamwork kunnen we dit realiseren voor de kinderen! En dankzij de financiële support van betrokken donateurs, ambassadeurs en sponsoren.

Het is elke keer weer verbazingwekkend om te zien hoe de kinderen ondanks de mentale en fysieke toestand door hun ziekte op dat moment dankzij het golfen opleven!!

Een aantal quotes door de kinderen en ouders die tijdens de dag gezegd werden:

  • De hele week ging het allemaal niet zo lekker, maar doordat er zaterdag weer een Golf Fun clinic was dit het enige waar hij naar uitkeek!"
  • Golfen kost energie, maar het geeft de kinderen ook zoveel energie!
  • De combinatie van inspanning en ontspanning zijn essentieel!
  • Golf biedt een nieuwe noodzakelijke sport- en speluitdaging!
  • De kinderen kijken al weer uit naar het vervolg...

Met een omhelzing werd gedag gezegd en"Tot de volgende ronde!"

Voor 2012 wil de RKF het vervolgtraject bieden en inzetten voor de kinderen die doorgaan willen gaan met het golfen. Hiervoor hebben wij nieuwe sponsoren nodig!

Voor informatie en uw Support als sponsor: info@robertkalkmanfoundation.com

Bekijk de foto's

"
Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 1 oktober 2011