Robert Kalkman begon op zijn twaalfde levensjaar aan zijn voetbalcarrière. Als jeugdvoetballer bij Feyenoord waar hij de jongste contractspeler van Nederland was en samen jaren met Mario Been speelde, werd hij als snel gezien als een groot veelbelovend voetbaltalent, wat hem naar de internationale voetbaltop zou leiden.

Samen met Marco van Basten speelde hij in het Nederlandse jeugdelftal van zijn 14e t/m 17e levensjaar. Een veelbelovende profvoetbalcarrière stond hem te wachten. Deze droom veranderde in een nachtmerrie toen hij het trieste bericht te horen kreeg dat hij botkanker (Ewing-Sarcoma) in zijn rechterbeen had en nog maar 6 maanden te leven. Door een zeer experimentele operatie werd het aangetaste bot vervangen door een binnenwaartse prothese, die zijn been zou behouden, maar zijn voetbalcarrière was voorbij!

Vele operaties volgden. "Je kunt altijd nog gaan golfen" was het advies van Prof. dr. Taminiau. Zijn eerste kennismaking met Golf vond plaats op Golf Club Kralingen. Dit was het moment waar frustratie en lotsbestemming gingen wijken en levenslust met groot doorzettingsvermogen zijn leven gingen bepalen! Twee jaar van chemotherapie en bestralingen heeft hij doorstaan. Hij wilde elke keer zo snel mogelijk naar de golfbaan om te oefenen en plezier te hebben. Hierdoor vergat hij de hele wereld, en nog belangrijker zijn ziekte. Zijn levensvreugde werd sterker en sterker. Samen met Golf heeft hij het overleefd en sterker nog, hij werd PGA Golf Professional!

Sinds 2006 heeft Robert Kalkman veel kinderen/jongeren plezier gebracht en kennis laten maken met de fascinerende wereld van Golf. Deze ervaring heeft zoveel indruk op hem gemaakt, dat het idee van een Foundation voor (Golf) plezier steeds duidelijkere vormen ging krijgen.