Een spannende factor blijft altijd het weer want golfen in de regen is minder leuk. Maar het geluk was met ons: met een zonnetje konden we de kinderen en ouders verwelkomen in de loungebank op het terras van golfbaan Hitland.

Na dit ontspannen begin onder het genot van koffie, ice tea, cola en appelgebak reden de kinderen met de golfbuggy's onder begeleiding van de PGA-professionals en vrijwilligers naar de putting-green.

Een triest begin voor was het voor Hannah, die zich zo ziek voelde bij het begin op de putting green na een serie chemo-kuren. Ze nam plaats in de golfbuggy in de hoop zich snel weer wat beter te voelen, want zij vind het golfen zo leuk.

Het ging gelukkig na zo'n 20 minuten even wat beter en zo heeft zij de hele dag mee gegolfd en in de avond zelfs meegegeten. Enorm veel bewondering voor Hannah en alle kinderen die zo knokken en doorzetten om er het beste van te maken!

Na uitleg van de basis over het putten gingen de kinderen met een tweetal of drietal van verschillende afstanden puts holen. Hierna werd een 9-holes putwedstrijd uitgezet met een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Up-hill-down-hill-kort-lang en mega lange put! Het was weer een mooi gezicht te zien hoe iedereen zich concentreert en zijn score aan het noteren is.

Ook de ouders konden ook aantal puts maken en hadden er plezier in. En daar kwamen de lunchpakketjes aan wat een goed moment is om weer energie voor het afslaan op te nemen!

Op de oefenbaan werden de ballen fanatiek afgeslagen. Zo ver mogelijk slaan blijft boeien, maar de warming-up met pitching wedge-is hiervoor belangrijk. Zo wordt er dus begonnen met afstanden van 50 meter en dan met een andere club weer wat verdere afstanden. Een aantal speelden hockey en met een paar tips vanuit een goede basis set-up zie je direct resultaat! Super.

Vervolgens speelden we een best-bal waar de jongens tegen het tegen de meisjes opnamen. Leuk en knap om te zien hoe de kinderen de geoefende puts en slagen in de baan uitvoerden. Alle kinderen hebben het top gedaan!

Op het terras werden de RKF certificaten uitgedeeld en hapjes en drankjes geserveerd en gepraat over de ervaringen op de golfbaan.

Dank aan het team van pro's en vrijwilligers die zich op deze unieke dagen inzetten voor alle kinderen! En aan alle ambassadeurs en sponsoren die dit mogelijk maken!!

Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 4 mei 2013