De weersomstandigheden waren weer ideaal voor een geslaagde Golf fun-dag op BurgGolf Zoetermeer.

Een warm en hartelijk ontvangst door het RKF team van PGA-golfprofessionals en vrijwilligers is de eerste kennismaking voor de kinderen en ouders. Er worden handen geschud en onderling wat gesprekjes gevoerd over alledaagse dingen en iedereen wacht met spanning wat het golfen hun gaat brengen.

De nodige grapjes worden al gemaakt wat het vervolgbeeld van de dag bepaalt: de humor blijft een belangrijk onderdeel. Een uitdagend parcours is op de putting green uitgezet waar met veel enthousiasme mooie puts worden gemaakt. De tips en hulp nemen de kinderen goed op en hier en daar klinkt een schreeuw als een lange put geholed wordt.

De lunch is na de putting sessie een goede vitamine- en energieboost om naar het volgende onderdeel te gaan: het afslaan op de driving-range.

De pro’s geven uitleg over de historie van golf, de tas met clubs en over regels en etiquette. De kinderen luisteren geconcentreerd en willen zichtbaar zsm zelf hun eerste balletje wegslaan.

Nadat iedereen gemiddeld 2 emmertjes ballen heeft weggeslagen wordt de weg richting de par 3 baan ingezet en daar wordt een best-ball gespeeld.

Na afloop zie je dat het de kinderen en ouders zoveel goed heeft gedaan om te bewegen en te spelen, waarbij gelachen wordt en ook af en toe een traan vloeit.

Het RKF team krijgt een luid applaus voor alle goede zorgen en de fijne hulp! Bedankt en tot volgend jaar.

Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 7 september 2013