Op zaterdag 2 mei 2015 was de start van het RKF golfseizoen. De kinderen waren enthousiast en hadden er weer veel zin in. Bekende kinderen en gezichten, maar ook veel nieuwe kinderen met broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes vormden gedurende alle clinics een mooie groep met vooral heel veel golftalent en golfplezier.

De kinderen en ouders waren uitgenodigd op verschillende golfbanen. Op golfbaan Hitland, Burggolf Zoetermeer en op The Dutch werden zij ontvangen met koffie, thee of limonade en uiteraard iets lekkers vooraf. Hierna konden de clinics dan echt gaan beginnen.

Het begon allemaal op de putting green waar we met zijn allen onder begeleiding van golfprofessionals en vrijwilligers de puttechniek onder de knie probeerden te krijgen. Na wat oefenen werd er gestreden voor een eerste plek: met zo min mogelijk puts het parcours rond. De kinderen hadden duidelijk meer golftalent dan de ouders...
Blijven oefenen!

Een lekkere lunch volgde, waar wij met zijn allen rondom de putting green of in het clubhuis van hebben genoten. De appels gingen naar Ria, waardoor wij een week later ook nog eens konden genieten van heerlijke verse appelmoes.

Na de lunch werden de Nike golftasjes ingepakt en reden we in groepjes met de buggy naar de driving range. Hier werd gestart met een gezamenlijke warming-up door de golfpro's. Nu iedereen goed opgewarmd was werden de eerste ballen afgeslagen. Ondanks de beperkte conditie en de zware periode waarin de kinderen zich bevinden, keken wij met veel verbazing en bewondering hoe goed ze het golfen oppakten en mooie golfswings ontwikkelden.

Tussendoor liet Robert de kinderen aan aantal leuke golf fun momenten zien. De buggy's werden richting de eerste tee gereden. Op de par-3 baan zijn we gestart met verschillende flights en mooie scores werden genoteerd.

Na alle parren en birdies werd er op het terras of in het clubhuis gegeten en nagepraat over weer een mooie en indrukwekkende dag.

Tot snel op de golfbaan!

Team Robert Kalkman Foundation