De kinderen en hun ouders werden om 12.00 uur warm ontvangen door het team van de Robert Kalkman Foundation en het team van The Dutch. Onder het genot van heerlijk gebak en koffie in het zonnetje werd kennis gemaakt. Op de putting green kregen 37 kinderen, 40 ouders en broertjes en zusjes uitleg over de basis van het putten.

Na de oefenputs werd in drie groepen de putwedstrijd gestart, waar schitterende puts gemaakt werden. De winnende put ging over een afstand van 15 meter.

Tussendoor reden de kinderen een tour met de golf buggy's over de baan, wat zij prachtig vonden.

Hierna volgde een break met smoothies, broodjes kroket en lunchpakketten en keek iedereen uit naar het afslaan.

Na deze ontspanning was het dus weer tijd voor inspanning en na de demo van de pro's en uitleg van de basis werden de eerste swings gemaakt en vlogen de ballen tegen een mooie blauwe lucht.

Na een half uurtje wilden de kinderen ook met de houten afslaan en kozen de golfkar, die de ballen ophaalt, als target. Gelukkig is deze afgeschermd.

Het is elke keer weer indrukwekkend te zien hoe de kinderen zich goed concentreren en heel makkelijk de ballen wegslaan, zeker gezien het feit dat zij soms de dag ervoor nog chemokuren hebben gehad of herstellende zijn van operaties. We zijn erg trots op de kinderen en er kan niets tegenop ze zo te zien genieten!

Ook de RKF fun moments tijdens de clinics geven hun heel veel energie en kracht om door te gaan!

Als de kinderen eenmaal beginnen met afslaan, hebben ze er zoveel lol in en zijn ze zo enthousiast dat ze niet meer willen stoppen. Geweldig die drive die zij hebben, en steeds maar willen ze hun prestaties verbeteren.

Vanaf 17.30 kon iedereen genieten van een heerlijke barbecue met een fantastisch uitzicht over de holes van The Dutch en werden de RKF-certificaten getekend en uitgereikt met mooie prijzen voor iedereen, want zij hebben allemaal hun uiterste best gedaan!

Rond 20.30 werden handen geschud en hugs gegeven ! Tot de volgende ronde!

De foto's geven de gehele beleving van deze unieke golfdag weer!