Het zit Robert Kalkman even niet mee. En dat is een eufemisme. Maar de stichting Robert Kalkman Foundation gaat gewoon door en Robert zelf is misschien wel een beetje aangeslagen maar absoluut niet gebroken.

“Ik ben nu weer op de goede weg”

Routine-operatie

Op 19 november 2008 werd de ongelofelijke doorzetter weer opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum voor wat er op het oog uitzag als een routine-operatie voor aanpassing en verbetering van zijn prothese. Inmiddels is Robert Kalkman sinds november liefst zeven keer geopereerd, mede door een opgelopen ziekenhuisbacterie.”Een paar weken geleden kreeg ik ineens hoge koorts”, vertelt hij. Het is hem aan te horen ‘dat hij een flinke jas heeft uitgetrokken’. Een nieuwe zogenaamde hoge amputatie was onvermijdelijk. Het is zijn twintigste operatie in 25 jaar. Van ingrepen in het been tot aan de heup.

De operatie is geslaagd. “Stapje voor stapje gaat het nu de goede kant op. Ik ben al weer druk aan het revalideren en loop weer kleine stukjes op krukken”. Robert Kalkman hoopt over een maand of twee weer letterlijk op de been te zijn. Intussen gaat het werk van de Foundation gewoon door. “Het bestuurt neemt de zaken waar tot ik weer aan de slag kan”.