Voor het eerst in 7 jaar moesten we het programma omzetten vanwege het weer. Ouders en kinderen informeerden of het wel doorging maar vrijwilligster Alexandra liet hierover geen twijfel bestaan: we gaan gewoon starten.

De ontvangst was dit keer in de Pub op de golfbaan die we versierd hadden met slingers voor een van de kinderen die jarig was. Na heerlijke koffie, thee en appelgebak gingen we om 13.00 uur met de golfbuggy's naar de overdekte driving-range, waar we gelukkig droog van start konden gaan.

Een uitgebreide warming-up werd door de professionals ingeleid en diende als voorbereiding voor het echte werk. Daarna werd het startteken gegeven om af te gaan slaan.

Een fractie later vlogen de ballen weer mooi door de lucht tussen de regen druppels door. Verschillende targets werden gebruikt als mikpunt.

Na zo'n 45 minuten is ook uitgelegd door de pro's hoe je met de houten-3 en driver afslaat. De kinderen sloegen al snel behoorlijke afstanden hiermee, omdat de club langer en lichter is, wat makkelijker swingt.

Ook volgden hierna nog een aantal trick-shots door de pro's en na deze inspanningen kreeg iedereen trek in de lunch.

Na de lunch is de Golf Fun Clinic Indoor voortgezet met een mooi putting-parcours, waar een competitie gespeeld werd over 9 holes.

De winnaar had 14 slagen wat een super goede score was, de 2de plaats was voor degene met 16 slagen en de 3de plaats voor wie 18 slagen had.

Later in de pub hebben de kinderen de RKF-certificaten en cadeautjes ontvangen en de jongens en meisjes zaten aan de tafels met hun ouders en hadden veel plezier na deze geslaagde Golf Fun Clinic-dag.

Op naar de volgend golfronde!

Bekijk de foto's van: Golf Fun Clinic 10 mei 2014