De afgelopen maanden hebben wij wekelijks RKF Golf Fun Clinics georganiseerd op Burggolf Zoetermeer en golfbaan Zeegersloot. Hierbij hebben wij, naast de kinderen die al meerdere keren hebben meegedaan, ook veel nieuwe kinderen mogen ontvangen. Zij vinden het golfen ontzettend leuk en het is mooi om te zien dat zij hiervan kunnen genieten en ontspannen in een hele zware tijd.

De RKF Golf Fun Clinics werden op het terras geopend met koffie, fris en een lekker stuk gebak. Vervolgens zijn wij gestart op de puttinggreen, waar het team van RKF PGA-Golfprofessionals een leuk en uitdagend putting parcours met diverse spellen hebben uitgezet. Met deze uitdagingen kunnen de kinderen het putten goed oefenen en leren, waarbij ook het wedstrijdelement naar voren komt. Zij vinden dit geweldig!


Hierna volgt een heerlijke lunchbreak met elkaar, waarbij er een lunchbuffet klaarstaat en er uiteraard rekening wordt gehouden met eventuele bijzonderheden, allergieën of wensen. 


Na de lunch werd er gestart op de driving range, waar de pro’s samen met de kinderen een warming-up doen, een demonstratie geven en er naar iedereen persoonlijk wordt gekeken. Er wordt geholpen bij het vinden van een fijne en juiste golf swing, waarbij zonder kracht en met de juiste set up mooie afstanden kunnen worden behaald met de diverse golfclubs. Lange en korte afstanden worden geslagen en ook leren zij dat de richting van de bal erg belangrijk is. Iedereen is klaar om de golfbaan in te gaan en met elkaar een aantal holes te spelen. Onder begeleiding van de golfprofessionals en de golfbuggy’s lopen we met elkaar naar de eerste hole. Hier worden de veiligheidsregels uitgelegd en oefenen we wat we moeten doen als we het woord ‘FORE’ horen. In groepjes starten we op diverse holes. Er worden prachtige ballen geslagen en hele mooie scores gespeeld. 


Het waren wederom indrukwekkende en hele mooie golfdagen met elkaar, waarbij veel plezier werd gemaakt en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Wij kijken uit naar het nieuwe seizoen, waar we weer mooie RKF Golf Fun dagen gaan organiseren met elkaar.