In augustus en september hebben wij de RKF Golf fun clinics georganiseerd op golfbaan Hitland en BurgGolf Zoetermeer.

Wij waren heel erg blij dat de clinics door konden gaan. Hiervoor hebben we de nodige voorbereidingen gedaan om alles verantwoord en veilig te laten verlopen.

Ondanks de 1,5 meter afstand die er werd gehouden zijn het wederom indrukwekkende, gezellige, mooie en leerzame golfdagen geworden.

Naast de kinderen die meerdere keren hebben meegedaan hebben we ook veel nieuwe kinderen mogen ontvangen. Het was goed de kinderen te zien genieten en ontspannen in de voor hen dubbel zo zware tijden.

De dagen zijn geopend op het terras met koffie, fris en lekkers. Hierna werd er gestart met het echte werk, ‘putten’. Op de putting green zetten de RKF PGA Golf- professionals altijd leuke verrassende parcours en spellen uit, zodat de kinderen met deze uitdagingen het putten goed leren.

Na deze inspanning begint de lunchbreak waar eerst de handen zijn gewassen en gedesinfecteerd. Vervolgens hebben de pro’s een boeiende en leerzame demonstratie op de driving range gegeven. Hiermee laten ze de kinderen zien dat je zonder kracht, maar vanuit een goede set up en met verschillende clubs en basistechniek al mooie afstanden kunt maken richting de 50 meter, 100 meter en 150 meter. Ook werd er een chip wedstijdje gehouden en is het altijd leuk te zien dat door het competitie-element de kinderen schitterende slagen maken en er enthousiast gejuicht wordt.

Na deze intensieve start verzamelen we op hole 1 waar de groepjes ingedeeld worden voor een best ball match. Iedere pro begeleid een groepje kinderen en geeft uitleg met betrekking tot de regels en etiquette in de baan. Er rijden meerdere golf buggy’s door de baan waar de schitterende blauwe RKF- buggy er altijd uitspringt.

De kinderen kunnen in de buggy zitten, meerijden onder begeleiding van een pro en alleen met Robert een stukje zelf rijden, wat zij enorm leuk en cool vinden. Dit geeft hen een grote glimlach op hun gezicht en maakt hen heel blij.

Na het golfen heeft iedereen genoten van een heerlijk diner op het terras of in het restaurant, waarna de dag wordt afgesloten.

Ondanks de heftige en enorm zware periode voor de kinderen heeft het RKF Golf- team de kinderen veel energie, afleiding en plezier gegeven.

De avond en dag erna hebben we hele lieve reacties van de kinderen en ouders mogen ontvangen.

In de komende periode gaan wij alle RKF Golf Fun Clinics /events voorbereiden voor 2021, deel 1 en deel 2.

Wil je meedoen aan een Golf Fun Clinic van de Robert Kalkman Foundation stuur dan een email naar: alexandra@robertkalkmanfoundation.com